Klaproostunnel weer fris en vrolijk

De Klaproostunnel krijgt een nieuw jasje. Het ontwerp is nagenoeg klaar. Dankzij de ideeën van een enthousiaste groep betrokken bewoners heeft de ontwerpgroep  een fris en vrolijk verfraai-idee gemaakt met kleuren in allerlei tinten van klaprozen. Daarmee wordt de tunnel lichter en vrolijker.

Deze tinten van klaprozen worden weergegeven op een fris witte ondergrond in de vorm van cirkels. De cirkels ‘verspringen’ over één van de wanden van de tunnel om de beweeglijkheid van de klaprozen te verbeelden. In een aantal cirkels komt een patroon van klaproostekeningen gemaakt door creatievelingen uit de wijken in samenwerking met kunstenares Juul Smulders.

Impressie_klaproostunnel

Tussen de cirkels komt een regel uit het gedicht van Leendert Witvliet: ‘Hoog boven het gras wuift zij naar wie langs haar komt’ Met deze sympathieke tekst worden passanten als het ware ‘gegroet’ bij het langsrijden of langslopen. De klaproostunnel krijgt hierdoor een passende identiteit.

zijaanzicht_klaproostunnel

Ontwerp mee op 13 mei! Vind jij het leuk om op 13 mei om 13.00 uur mee te doen aan een workshop bij  Juul Smulders? Kom dan naar haar atelier om een middag te tekenen, schilderen of aquarelleren met een klaproos in de hoofdrol. Deze kunstwerken worden gebruikt om invulling te geven aan vier cirkels die in de klaproostunnel een decoratief element toevoegen aan het gehele ontwerp. Er is ruimte voor maximaal 10 personen. Opgeven kan via juulsmulders@gmail.com.

 

Share
Ik ben de secretaris van de bewonersvereniging Koningshof

Leave a Reply