Hekjes Frotterbrug verwijderd

Op 24 januari en 4 april zijn er gesprekken geweest tussen medewerkers van de gemeente, vertegenwoordigers van de bewonersvereniging en enkele omwonende ‘Popelenburgers’ over de hekjes bij de ‘Frotterbrug’ aan het eind van de Delflanddreef. Aanleiding was de veiligheid van voetgangers en fietsers op en bij de brug en de overlast van fietsers op de geasfalteerde voetpaden die van de brug naar de Rivierenlaan en de Delflanddreef lopen.

In januari werd vastgesteld dat fietsers door de aanwezige rood-witte hekjes het voetpad namen. Er werd afgesproken dat bij wijze van proef twee van de vier hekjes zouden worden verwijderd. Dit heeft een positief effect gehad, waardoor nu ook de resterende twee hekjes weggehaald zijn; zie de twee onderstaande foto’s. Er zal in de gaten gehouden worden hoe de verkeerssituatie zich de komende tijd zal ontwikkelen. Voor een uitgebreid verslag, zie Verwijdering_hekjes_Frotterbrug.

Share
Ik ben de secretaris van de bewonersvereniging Koningshof

1 Comment

  1. Matthijs de Boer
    3 juli 2013 - 12:13

    Toch heb ik gehoord, via een actie van de SP en via het wijkblad, dat er nu juist weer een ander overlast is ontstaan. De brommers en scooters hebben nu vrij baan en rijden zonder af te remmen de brug over. Ze komen dan in volle vaart de straat in. Zelfs auto’s schijnen wel eens op de brug te worden gesignaleerd.

    Waren de hekjes achteraf gezien dan toch niet zo slecht? En was het niet een beter idee om een extra hekje op het voetpad bij te plaatsen, in plaats van de hekjes helemaal weg te halen?

Leave a Reply