Papiercontainer-aan-huis in Koningshof?

Op 18 december jl. hebben de bewoners een brief van Avalex ontvangen dat zij medio januari 2019 een papiercontainer zullen ontvangen, om zo veel mogelijk oud  papier en karton gescheiden in te zamelen voor hergebruik. Hierover krijgen wij de nodige vragen. Onze papiercontainer op het parkeerterrein van Het Baken blijft staan. Daar kunt u dus uw oud papier en karton erin blijven doen. Wij hopen dat u dit massaal blijft doen! Jaarlijks zamelen wij nu 275.000 kg in! Dit zijn zeer welkome inkomsten voor de scholen (Johannesschool, De Tweemaster) en de bewonersvereniging in Koningshof en de Tafeltennisvereniging. (NB. De Casaschool doet (nog) niet mee aan de inzameling.)

In de brief van Avalex staat dat de ‘papiercontainer op proef’ is. Er bestaat echter ook de mogelijkheid om de papiercontainer te weigeren. Dan dient u een e-mail naar info@pijnacker-nootdorp.nl te sturen met een motivatie waarom u geen papiercontainer wilt. Een voorbeeldtekst is:

Geachte gemeente Pijnacker-Nootdorp,
Naar aanleiding van de Avalex-brief over het verstrekken van een papiercontainer per medio januari, laat ik u hierbij weten dat wij geen papercontainer-aan-huis willen. De reden is dat [Kies a, b of c]
a) wij geen ruimte hebben voor een derde minicontainer-aan-huis.
b) wij geen papiercontainer in het zicht van onze (voor)tuin willen.
c) wij het oud papier en karton blijven deponeren in de papiercontainer op het parkeerterrein van Het Baken, om hiermee de scholen in onze wijk en de bewonersvereniging Koningshof financieel te ondersteunen.

Met vriendelijke groet,
<<Naam>>
<<Adres>>

 

Share
Ik ben de secretaris van de bewonersvereniging Koningshof

7 Comments

 1. Lonne van der Aa
  19 december 2018 - 11:13

  Het is mogelijk bezwaar te maken bij de gemeente op e mail adres: info@pijnaker-Nootdorp.nl met reden van afwijzen en uw NAW gegevens. Hieronder een voorbeeld van wat wij gestuurd hebben. Voel u vrij te ‘kopiëren en te plakken’ . Lonne van der Aa

  L. S.
  N.a.v. De Avalex brief over het verstrekken van een persoonlijke papiercontainer medio januari 2019, laat ik u weten dat wij NIET mee willen doen aan deze proef. Wij wonen vlakbij ‘het Baken’ waar al sinds jaar en dag een grote papiercontainer staat van- en voor de wijkvereniging Koningshof. Daar brengen wij altijd het oud papier heen en de opbrengst van de verkoop hiervan komt ten goede aan de wijkvereniging en dús aan de buurt Koningshof. Een uitstekende manier van afvalscheiding !
  Wij rekenen er op dat dmv deze brief de blauwe papiercontainer dus niet geleverd gaat worden op ons adres.
  Hoogachtend,

 2. Lonne van der Aa
  19 december 2018 - 11:17

  L. S.
  N.a.v. De Avalex brief over het verstrekken van een persoonlijke papiercontainer medio januari 2019, laat ik u weten dat wij NIET mee willen doen aan deze proef. Wij wonen vlakbij ‘het Baken’ waar al sinds jaar en dag een grote papiercontainer staat van- en voor de wijkvereniging Koningshof. Daar brengen wij altijd het oud papier heen en de opbrengst van de verkoop hiervan komt ten goede aan de wijkvereniging en dús aan de buurt Koningshof. Een uitstekende manier van afvalscheiding !
  Wij rekenen er op dat dmv deze brief de blauwe papiercontainer dus niet geleverd gaat worden op ons adres.
  Hoogachtend,
  Naam……..
  Straat ……..
  Woonplaats …….

  Dit kan gestuurd worden naar : info@pijnacker-nootdorp.nl

 3. Jacqueline
  23 december 2018 - 16:21

  Beetje bewerkt en ook nog een toevoeging gedaan m.b.t. ons straatbeeld.

  —————–

  Naar aanleiding van de Avalex-brief over het verstrekken van een persoonlijke papiercontainer per medio januari, laat ik u weten dat wij NIET willen meedoen aan deze proef.

  Los van het feit dat het straatbeeld in de wijk Koningshof er niet mooier op wordt door deze smurfblauwe bakken, is de belangrijkste reden dat wij het oud papier en karton willen blijven deponeren in de papiercontainer van- en voor de wijkvereniging Koningshof op het parkeerterrein van Het Baken.

  Dus: zolang de papiercontainer van de wijkvereniging blijft (be-)staan rekenen wij er op dat d.m.v. deze brief de blauwe papiercontainer dus niet geleverd gaat worden op ons adres.

 4. Eef Koreneef
  4 januari 2019 - 12:04

  Ik heb ook mail naar gemeente gestuurd met weigering
  Tevens doe ik een opriep aan alle bewoners van fase 7 en 8 om als uitgangspunt voor onze herinrichting :Alle huis aan huis containers WEG
  Ik roep ook de bewonersvereniging die keihard te ondersteunen
  Alleen centrale grondcontainers en dan direct de moderne die automatisch signaal afgeven Naar Avalex als ze geleefd moeten worden

  • Eef Koreneef
   4 januari 2019 - 12:05

   Sorry voor typo’s laatste Geleefd mz Geleegd

Leave a Reply