Dossier: statushouders in ’t Hofland en in het voormalige jeugdhonk

september 2016:
Wij hebben op 26 september een brief gestuurd naar het college van B&W en de gemeenteraad over het mogelijk plaatsen van statushouders in het jeugdhonk en in ’t Hofland. Onze brief vindt u HIER. Daarna kwamen wij erachter dat er geen mogelijkheid is voor inwoners en verenigingen om bij de gemeenteraad hierover in te spreken. Daarom hebben wij op 29 september een beknopte brief naar het college en de gemeenteraad gestuurd met de titel ‘Stiekeme vlugheid gemeente”. Deze beknopte brief kunt u HIER lezen.
Als u HIER klikt, dan vindt u aanvullende informatie hierover op de website van de gemeente.

januari 2017:
De gemeente heeft een akkoord bereikt met Pieter van Foreest en heeft 1200 omwonenden waaronder veel bewoners in Koningshof hierover een brief gestuurd. Als u HIER klikt, dan vindt u deze brief en andere informatie op de website van de gemeente.  In de brief staat dat er vier informatiebijeenkomsten gehouden zullen worden.worden, waarvan slechts één in de avond.
Eén informatiebijeenkomst in de avond met maximaal 25 personen is ons inziens een te grote belemmering voor de vele geïnteresseerden om een bijeenkomst bij te wonen. Daarom hebben wij op 20 januari de gemeente het verzoek gedaan om het aantal informatiebijeenkomsten in de avond te vergroten.
Op 30 januari is de eerste bijeenkomst van het omgevingsoverleg, waaraan wij zullen deelnemen.

september 2017:
In het afgelopen jaar zijn er maandelijks bijeenkomsten van het omgevingsoverleg geweest met de gemeente, omwonenden, politie, Rondom Wonen, Participe vluchtelingenwerk en de bewonersvereniging Koningshof. In goed overleg zijn er vele afspraken gemaakt. Inmiddels vordert de renovatie van ’t Hofland gestaag. Sinds medio juli zijn er bewoners. Op 30 september is er een open dag in ’t Hofland en kan iedereen een kijkje komen nemen. Dit zal o.a. opgeleukt worden met enkele spellen van ons materiaalbeheer. Voor meer informatie over de open dag, klik HIER.

 

 

Share
Ik ben de secretaris van de bewonersvereniging Koningshof

Leave a Reply