Boeiende informatieavond Geluidsonderzoek RandstadRail

Op woensdagavond 27 november was er in het Bestuurscentrum een informatieavond over het ‘Geluidsonderzoek RandstadRail’. Met ingang van september 2013 wordt een jaar lang het geluidsniveau gemeten bij de Ribeslaan en op drie andere locaties buiten onze gemeente. Ook elders heeft men geluidsoverlast door de RandstadRail. Het doel is een relatie te ontdekken tussen de geluidsproductie door de RandstadRail en het onderhoud aan het spoor.

Tijdens de informatieavond gaf Ron Maas van Sensornet een boeiende uiteenzetting en werden de eerste resultaten gepresenteerd. Een jaar lang wordt er elke seconde gemeten! Hoewel deze resultaten al enig inzicht gaven, zullen er pas over een jaar conclusies getrokken worden. Wordt dus vervolgd.

Share
Ik ben de secretaris van de bewonersvereniging Koningshof

Leave a Reply