Alternatief plan voor grasveld en parkeerterrein bij Het Baken

De bewonersvereniging vindt het Voorlopig Ontwerp laatste fase herinrichting Koningshof in hoofdlijnen aantrekkelijk. Met één belangrijk onderdeel – de toegang van de wijk, het grasveld en het parkeerterrein bij Het Baken – zijn we echter ongelukkig. Daarom hebben wij een alternatief opgesteld waarvan wij verwachten dat het breed door de bewoners van onze wijk zal worden gesteund.

De hoofdlijnen van dit alternatief zijn als volgt:

  • de afvalcontainers voor OPK (oud papier en karton), textiel, glas en restafval worden allen gegroepeerd op het parkeerterrein
  • dus niet zes ondergrondse containers voor restafval en glas op het grasveld van Het Baken
  • en ook niet een speciale kiss and ride parkeerhaven voor het bezoeken van deze containers op het grasveld
  • de marktkramen krijgen – zoals nu – twee van de zeven dagen van de week een plek op een aantal parkeerplaatsen
  • dus geen speciale open opstelplaats bij de hoek Oranjelaan-Rivierenlaan die vijf van de zeven dagen van de week parkeerplaatsen kost en een rommelige en kale entree zal opleveren voor onze groene wijk.

Steven Duursma, Peter Huegen en Paul van Winden hebben dit alternatief toegelicht in een stuk dat werd geplaatst in de Telstar van 1 juli jl. Zie voor de volledige tekst en bijbehorende schetsen, klik HIER.

Wil je steun betuigen aan dit alternatief, klik dan HIER om bij het speciale reactieformulier te komen op de website van de gemeente.

Share
Ik ben de secretaris van de bewonersvereniging Koningshof

1 Comment

  1. Bob Maltha
    24 februari 2022 - 07:10

    Beste Bewonersvereniging. Heb gisteren eind Vd dag een verkeerd doosje in papiercontainer gegooid. Graag contact sleutelhouder (is vol/ dicht ) naar staat nog bij Baken. Vr Groet Bob MALTHA 0622112457

Leave a Reply